Siófoki programok: néptáncos estek az Ördöngös és a Balaton táncegyüttesekkel

A néptánc kedvelőinek legnagyobb örömére különféle táncegyüttesek tartanak majd foglalkozásokat a siófoki programok kedvelőinek június utolsó hetében, így aki szeretne elsajátítani néhány lépést, látogasson el a Balaton fővárosába.

Június 26-án, azaz most szerdán este 19:30-tól a siófoki főtéren az Ördöngös Néptáncegyüttes a fennállásának 28. évfordulója alkalmából a Belvárosi Néptánc Estek központi vendége lesz, akik vidám és csintalan gyerekekként, kis túlzással kisördögökként ropják majd a táncot. Az együttes célja, hogy a csatlakozó gyerekek és felnőttek számára ne csak a táncolás és a fellépési lehetőségek örömeit továbbítsák, hanem olyan extra többletet is biztosítsanak, amivel megfelelően tartalmas kikapcsolódást nyújthatnak a társadalom művészetszerető rétegének. A Somogy Polgáraiért Díjjal büszkélkedő együttes által tartott rendezvény mindenki számára teljesen szabadon látogatható.

Ha lemaradtunk volna az Ördöngös programjáról, június 27-én este 18 órai kezdettel a Balaton Táncegyüttes is külön táncházzal szolgál majd nekünk a régi könyvtár épületében, ahová minden érdeklődőt nagy szeretettel és jó kedvvel várnak. A cél továbbra is változatlan: átadni egy alapvető ismeretanyagot, aminek részeként segítséget nyújtsanak a résztvevőknek tánctudásuk növelésében, miközben nemcsak passzív, hanem aktív szemlélőkké válhatnak a foglalkozás során. Legyen szó kezdő vagy újrakezdő néptáncosokról, a közösségi élmény itt garantált lesz.