Siófoki programok – Nevezz te is a Siófok Maratonra!

Hogy Siófok mennyire a változatos és színes programok helyszíne, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a most hétvégén megrendezésre kerülő Siófok Maraton 2014, aminek keretein belül a település és a szervezők aktív kikapcsolódásra szólítják fel a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A változatos siófoki programok jegyében megrendezésre kerülő eseményen a város emelkedőktől teljesen mentes, ezen felül pedig kimagaslóan jó minőségű levegője ideális helyszínt biztosít a futók számára ahhoz, hogy kikapcsolódjanak, ezen felül pedig futva ismerjék meg a város csodálatos nevezetességeit és műemlékeit.

Az október 4-én, szombaton reggel 7 órától kezdődő eseményre bárki szabadon benevezhet függetlenül attól, hogy helyi lakó, vagy csak egy hétvégére érkezett a városba – talán éppen azért, hogy részesei lehessen a különleges siófoki programoknak, illetve a Siófok Maraton 2014-nek.

Amennyiben mi is szeretnénk lefutni a távot, akkor reggel 7 és 9 óra között tudjuk nevezni magunkat, de természetesen előre is jelezhetjük részvételünket, ilyen esetekben szintén ebben az időintervallumban kell kvalifikálnunk magunkat, illetve jelentkezni a rajszámért, a chipért és a speciális rajtcsomagért.

9 óra és fél 10 között a frissítők leadása mellett – amire a Fő tér színpada mellett kerül sor – technikai áttekintőre kerül sor, ezáltal ismertetik a versenytávokat, valamint természetesen az általános versenyszabályokat is.

A Siófok Maraton 2014 megnyitójára háromnegyed 10 előtt kerül sor, a 10 órára tervezett rajt előtt 10 perccel pedig egy közös bemelegítésre. A verseny maga délutánig tart majd – az utolsó nevező beérkezése után –, így bár közben déltől megindul a Tészta Party, délután 3 órakor a Fő tér színpadánál eredményhirdetés is zajlik majd.

Természetesen azoknak sem kell majd csüggedniük, akik nem futóként, hanem csak érkezőként, illetve nézelődőként szeretnének részesei lenni a változatos siófoki programoknak. Miközben ugyanis a futók a kilométereket róják majd, a város Fő terén színes színpadi programok, sportbemutatók és koncertek várják majd a versenyzőket, a kísérőket és a látogatókat egyaránt.

A város ezúttal is gondolt természetesen a legkisebbekre is, ezáltal különféle gyerekprogramokkal köthetjük majd le lurkóinkat, amennyiben őket sem szeretnénk otthon hagyni ezen a hétvégén.