Siófoki programok: Nógrádi Gábor és az Egerszegi Akusztik előadása

A színházkedvelő siófoki programok szerelmeseinek január harmadik hetében egy igazán különleges előadáshoz lehet szerencséjük abban az esetben, ha január 19-én, avagy most csütörtökön délután 14 és 16 óra között ellátogatnak a Siófok, Fő tér 2-es szám alatti Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe.

Ezen a helyen ugyanis lehetőségünk nyílik megtekinteni a Pannon Várszínház legújabb előadását, amely egy zenés komédia lesz Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok címmel, amelynek részeként azt a dilemmát ismerhetjük meg, amikor egy ember váratlanul átváltozik, és valaki teljesen más lesz belőle.

A mű történetének főszereplője egy tudós nagypapa lesz, aki egy kutyán és egy macskán már sikeresen végrehajtott egy test- és jellemcserés kísérletet. Egy napon azonban katasztrófa történik, amikor a találmány révén anya és lánya is testet cserélnek egymással. Mindezzel azonban több gond is van, de leginkább az, hogy a kamaszlány egy igazán kotnyeles, sőt ügyes focista, miközben az anya egy elvált asszonyként tanárnői munkakörben dolgozik, mindemellett igazi két ballábas is.

Hogy miként érzik magukat hőseink egymás bőrében? Felismeri-e a testek cseréjét az elvált apa és az új szerelem, a folyamatosan feljelentő szomszédasszony vagy az agilis nyomozópáros? Ezekre a kérdésekre mind-mind válaszokat találhatunk a szerző ismert sikerkönyve alapján készült színdarabból, amely napjaink egyre komolyabb gondját okozó sérült családmodelljeit állítja a középpontba.

Ha a színház helyett inkább egy jó koncertre mennénk hétvégén, akkor látogassunk el január 22-én délután 18 órai kezdettel is a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol az Egerszegi Akusztik Zenekar tolmácsolásában bárki ingyen megtekintheti a zenekar aktuális és egyben igencsak sajátos koncertjét, amely a magyar kultúra napja alkalmából híres költők megzenésített verseit tartalmazza majd.