Siófoki programok: Nyáresti Operett Előadások és M.É.Z. koncert

A lehető legkülönfélébb zenei stílusokból válogathatnak azok, akik a siófoki programok részeként szeretnének szórakozni július közepén, hiszen folytatódnak a Nyáresti Operett Előadások, de a Zene a zöldben programsorozat részeként sem maradunk fellépő nélkül.

Elsőként a Nyáresti Operett Előadások várják az érdeklődőket, méghozzá július 14-én, azaz most kedden este 19 órai kezdettel a Kálmán Imre Kulturális Központ előtti téren, aminek részeként a hagyományos és klasszikus magyar operett kedvelői találhatják meg számításaikat.

Az említett időpontban ugyanis Siófokra látogat a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese, méghozzá Farkas Pál vezényletével, aki az ingyen látogatható koncerten olyan szólisák számára mutatja majd az irányt, mint Simon Boglárka és Pánczél Klaudia szopránok, valamint Jenei Gábor tenorénekes.

Aki inkább egy sokkal könnyedebb és közérthetőbb műfajra vágyik, az július 19-én, azaz most vasárnap este 19 órai kezdettel látogasson ki a Jókai parkba, Siófok egyik legszebb zöldövezetében ugyanis folytatódik a Zene a Zöldben programsorozat, méghozzá a M.É.Z. együttes fellépésével.

Aki esetleg nem ismerné a kérdéses formációt, egy 1988-ban alakult bandáról van szó, akik az ír és a skót folkzenét igyekeztek elsőként behozni Magyarországra. Nevük egy szójáték, mely a Meg nem Értett Zenekar rövidítése, de természetesen a mézsör kapcsán sem utolsó a párhuzam, a folklór pedig már a logójukban is megjelenik.

Az elmúlt 32 év során a banda kilenc albumot jelentetett meg és több ezer koncertet adott, melyek mindegyikén elképesztően jó kedv uralkodott. Pontosan ez várható a siófoki fellépésen is, melyet mindenki teljesen ingyen látogathat meg.