Siófoki programok: Nyári Piknik a Parton

Miután a Tavaszi Piknik elképesztő sikert aratott a Balaton fővárosában, a szervezők úgy gondolták, hogy butaság lenne nem kihasználni a kellemes időt és a nyári főszezont arra, hogy megrendezzék a piknik nyári változatát, amire a siófoki programok részeként a helyi hajóállomáson (Siófok, Krúdy sétány 2.) kerülhet majd sor.

Akárcsak a Tavaszi Piknik esetében, úgy a Nyári Piknik a Parton is leginkább arról szól, hogy főként a helyi és a környékbeli kétművesek kipakoljanak, és egyfajta rögtönzött vásárként, vagy majdhogynem egy mini-fesztiválként megvásárolhatóvá tegyék portékáikat az itt lakók, vagy az éppen turistaként idelátogatók számára.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete által megszervezésre kerülő esemény augusztus 10. és 13. között lesz megtartva, aminek köszönhetően egész hétvégén szinte bármit megvásárolhatunk magunknak a hajókikötőben, ami szem-szájnak ingere, legyen az akár étel, akár ital, akár valami szép játék a gyereknek, vagy egy elragadó lakásdísz az otthonunkba.

A Nyári Piknik a Parton természetesen elsődlegesen – ahogyan azt neve is mutatja –, a finom és házias ételekről szól majd, ennek megfelelően helyi és környékbeli kézművesektől vásárolhatunk ízletes kürtőskalácsot, sajtot, mézet, bort, pálinkát, rétest, gőzgombócot, lepényt, óriáspalacsintát, kenyérlángost és egyéb különleges finomságokat.

Ezen felül természetesen nemcsak ételek, hanem többek között például ásványékszerek vagy kézzel készült gyerekjátékok is ki lesznek pakolva, amelyek mellett bárki ingyen kóstolhat valódi gyümölcsitalokat, sőt mi több, a szervezők a kísérőprogramokról sem feledkeztek meg. A kicsiket egész nap légvár és kézműves foglalkozások várják, míg este 18 órától nyáresti könnyűzene fogadja a helyszínre érkezőket.