Siófoki programok: Nyitott templomok napja

A korábbi éveknek megfelelően idén is megrendezik a siófoki programok és az Ars Sacra Fesztivál részeként a Nyitott templomok napját, mely a Családok évében, azaz idén már nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket.

A szervezők a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében rendezik meg különleges szakrális műsorukat, amire 2018. szeptember 22-én, azaz most szombaton este 18:30-kor kerül sor a Balatonkiliti Katolikus Templomban, ahová minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Az idei programban kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a bizánci liturgikus hagyományok, így egyfajta központi elemként a legtöbb előadás ehhez kapcsolódik majd. Az este első részében így Dr. Gárdonyi Máté plébános nyitja meg az előadást Az Eucharisztia az Egyház forrása címmel, melynek során közreműködik Pistár Janka, Probszt Erika, Szalay Ágnes, Bilák Karolina, valamint a Siófoki Női Kar, Bati Zoltán vezénylése mellett. A program második részében Zajácz Gábor, a Pécsi Görögkatolikus Egyházközség parókusa tart köszöntőt, és vezeti fel az est két további fellépőjét, Troszt Mátét és Barát Ádámot.

Amennyiben szeretnénk megfelelően megalapozni ennek az egyszerre szakrális és egyszerre muzikális eseménynek, érdemes lehet már előtte nap, azaz szeptember 21-én, pénteken este 19 órakor ellátogatni a siófoki Református templomba (Kele utca 10-13.), ahol a Zenélő templomok sorozat első részére kerül sor ebben az időpontban. Az eseményen Orgona és fuvola, fúvoshangszerek egymás között címmel Kovács Szilárd, a Pécsi Székesegyház orgonaművésze ad nagykoncertet, méghozzá Fülep Márk fuvolaművésszel kiegészülve. Az esemény csak az 1200 forintos belépőjegy megváltását követően látogatható!