Siófoki programok: Omega musical az Experidance táncművész színpadon

Ha imádtuk egykoron, vagy még mindig nagyon sokat jelent számunkra hazánk egyik legendás beat zenekara, avagy az Omega, akkor a siófoki programok részeként ezen a héten egy igencsak különleges élmény vár majd ránk, az Experidance Production ugyanis elhozza a Balaton fővárosában a Gyöngyhajú lány című darabot, vagyis a musicalek alfáját és ómegáját.

A június 29-én este a siófoki Jókai parkban megtalálható Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon megtekinthető előadás 24 Experidance táncművészt állít a színpadra, méghozzá 5 musicalszínésszel és 21 örökzöld Omega slágerrel a főszerepben, melyeket teljesen új köntösbe bújtattak.

A darab célja, hogy a legendás zenekar ismert tételeivel egy olyan összefüggő és megható történetet meséljen el a látogatók számára, amit mindenki átélt, amikor még fiatal volt, hovatovább elsőként szerelmes. Mindezt ráadásul az Experidance Production művészi szintű szórakozással tálalja majd, a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítésével a főszerepben, melyeket nemzetközi és modern irányzatokkal ötvöztek.

A musicalt egyébiránt a közel két teljes évtizede dolgozó társulat az Omega együttes közbenjárásával és segítségével valósította meg több éves alapos tervezés és aprólékos egyeztetés társaságában, amit természetesen óriási alkotómunkával egészítettek ki, méghozzá olyan ismert magyar színészek főszereplésével, mint Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám vagy R. Kárpáti Péter.

Az előadás során természetesen nemcsak a Gyöngyhajú lány című sláger kapja a főszerepet, hanem olyan ismert Omega slágerek, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, az Őrültek órája, a Hazug lány, a Napot hoztam csillagot, az Ezüst eső, a Nyár éjek asszonya vagy a Régi csibészek.