Siófoki programok: önkéntes kutyatréner képzés

Ha mindig is szerettünk volna megtanulni a kutyák nyelvén, akkor most itt a remek alkalom, a siófoki programok részeként ugyanis a helyi Állatvédő Alapítvány egy 10 alkalmat érintő oktatást hirdet önkéntes kutyatréner képzésre.

Az oktatások vasárnaponként várhatók 13 és 14 óra között, melyekre a Siófoki Kutyás Központ kutyaiskolájában kerülhet sor, és minden érdeklődőnek teljesen ingyenes, noha természetesen vannak kitételek, így például az, hogy saját kutya nem vihető a helyszínre, másrészt pedig, aki elvégzi a képzést, az utána segít majd a helyi állatmenhely munkáját.

A kidobott és elhagyott állatok száma ugyanis folyamatosan nő, de sajnos nagyon kevesen vannak azok a trénerek, akik valóban segítséget tudnának nyújtani ezeknek az állatoknak a képzésében és gondozásában azért, hogy utána újra befogadható gazdira leljenek és jó háziállattá váljanak.

Rengeteg kidobott kutya esetében ugyanis kialakul egyfajta félelem az embertől, esetleg bizonyos tárgyaktól, sőt mi több, az agresszió is sokszor ide vezethető vissza. Ezek azonban kezelhető problémák, sőt mi több, kötelezően kezelendő problémák, ha az állatot vissza akarjuk ereszteni a mindennapokba.

Az önkéntes trénerképzés során a résztvevők ehhez kapnak szakmai oktatást, ezáltal segítséget ahhoz, hogy ők is segíteni tudjanak az állatoknak megtalálni az emberekhez visszavezető utat, hogy végül ismét meg tudjanak szokni egy vagy több gazdit, tehát végérvényesen örökbe adhatók legyenek.