Siófoki programok: Országos Könyvtári Napok a városban

Még mindig rengeteg olyan esemény van a siófoki programok részeként is, melyek többségét a járványhelyzet miatt sajnálatos módon nem lehet megrendezni a hagyományos formában, de azért a szervezők időről-időre bebizonyítják, hogy milyen sok kreatív ötlettel rendelkeznek ezen a téren.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint az Országos Könyvtári Napok, melyek 2020. október 5. és október 11. között természetesen Siófokon is megrendezésre kerülnek, illetve bizonyos időpontokban kínálnak majd elfoglaltságokat hozzá a BRTK Könyvtár szervezői.

Az eseménysorozat első időpontja október 7-én lesz, mely A könyvtár napja név alatt kerül megszervezésre, lényegfe pedig, hogy különféle érdekességeket tudhatunk meg általa a BRTK Könyvtárról, méghozzá egy a Facebookon is követhető ötrészes sorozat részeként

Október 8-án aztán a könyvtár után A könyvtárosok napja következik. Ennek részeként a legkülönfélébb sztereotípiák kerülnek bebizonyításra vagy megcáfolásra a könyvtárosokról, így többek között az is, hogy valóban minden könyvet elolvasnak-e. Szintén egy ötrészes sorozat lesz, amit a Facebookon követhetnek az érdeklődők.

A következő kapcsolódó esemény október 10-én a Szabadidős programok napja lesz, mely egy kreatív környezetvédelmi kihívás lesz, amit természetesen abszolút a környezettudatosság jegyében szerveznek majd meg, méghozzá a Facebookra feltölthető fotókkal, melyekhez egy online szavazás is kapcsolódik.

Az Országos Könyvtári Napok utolsó állomása egy Családi nap lesz, aminek részeként szintén a Facebookra beküldhető fotók kapták a központi szerepet, melyekre online lehet szavazni, méghozzá két témakörben, így A legkreatívabb maszk mellett a Maszkban a család részeként komplett famíliák mutathatják meg, milyen ötletes arctakarót tudnak készíteni maguknak.