Siófoki programok: Országos Rajzfilmünnep

Mindenki szereti, de legalábbis egykoron biztosan szerette a rajzfilmeket, ebből az apropóból pedig most a siófoki programok részeként egy kapcsolódó eseménysorozat részeseivé válhatunk, hiszen egész hétvégén a legjobb magyar rajzfilmeket ünnepelhetjük, ha ellátogatunk a Kálmán Imre Kulturális Központban.

A napokban zajlik ugyanis az Animáció Világnapja alkalmából idén már hetedszerre az Országos Rajzfilmünnep, amit itthon több apropó is övez, így például 85 éve született Nepp József, és 50 éve annak, hogy bemutatták a sokunk gyerekkorát megszínesítő Mézga családot.

Ha kapcsolódó programokkal szeretnénk ünnepelni a jeles eseményt, november 15-én, azaz most pénteken délelőtt 10 órakor többedmagunkkal nézhetjük meg a legendás Macskafogó második epizódját, míg délután 13 és 16 óra között az Egy komisz kölyök naplója című mesefilm kapja a főszerepet, kapcsolódó kézműves foglalkozás társaságában.

November 16-án, vagyis szombaton délelőtt 10 órakor a Vili, a veréb című ismert magyar rajzfilm kapja majd a főszerepet, hogy délután egy igazi mesemaratonon vehessenek részt az érdeklődők, melynek középpontjába a Kérem a következőt kerül, avagy Dr. Bubó kalandjaival nosztalgiázhatunk nagyokat – gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások mellett.

November 17-én, azaz vasárnap érdemes lesz ismét már 10 órakor a KIKK-be menni, ahol egyrészt a jelmezben érkezők apró ajándékot kapnak, és megnézhetik a Vízipók csodapók felújított változatát, hogy délután a szokásos kézműves foglalkozások társaságában a Mézga család különleges kalandjaival mesemaratonozzanak.

Részben az ünnepséghez köthető a BRTK Könyvtár november 15-re tervezett előadása is, aminek részeként a Holle Anyó című legendás történetét ismerhetjük meg egy különleges papírszínházi előadás részeként.

A főként óvodásoknak szánt esemény 16:30-kor veszi kezdetét, és annak ellenére is teljesen ingyenesen látogatható, hogy az előadást követően a kicsik részt vehetnek egy kézműves foglalkozáson is.