Siófoki programok: Országos Rajzfilmünnep

2016. október 28. és október 29. között idén is megrendezésre kerül az Országos Rajzfilmünnep, aminek részeként természetesen a siófoki programok kedvelőinek sem kell majd lemondaniuk néhány érdekes és izgalmas előadásról, illetve eseményekről, amelyeket a szervezők főként a gyermekes családoknak álmodtak meg.

Az Animáció Világnapja alkalmából hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb animációs stúdiója, avagy a KEDD idén már negyedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, amelynek középpontjába ezúttal is főként magyar- és nemzetközi, kortárs és klasszikus animációs művek kerültek, méghozzá egész estés- vagy rövid animációs filmekkel a középpontban.

Az ünnepség fejlődésének mértékét tökéletesen igazolja, hogy míg 2011-ben még csak 21 városban és 27 helyszínen volt megtekinthető, addig 2013 óta 37 városban és 65 helyszínen várja a program az érdeklődőket, amelyhez az idei esztendőben közel 50 újabb helyszín csatlakozott. Ennek fényében jut el az Országos Rajzfilmünnep idén Siófokra is, ahol október 28-án, délelőtt 9 órától az eseményhez kapcsolódó rajzpályázat kiállítás veszi kezdetét a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Az országos vetítéseken mindezen túl többek között az elmúlt több mint 50 év legjobb magyar rajzfilmjei kerülnek a középpontba, ezáltal olyan klasszikusokat vetítenek majd le, mint a Ludas Matyi, a Macskafogó, a Szaffi, a Vuk, a Kockásfülű nyúl vagy a Vízipók-csodapók, de az újabbak közül a Bogyó és Babóca mesesorozat is vetítésre kerül.

Bogyó és Babóca

Sőt mi több, az idei évtől kezdődően a Kecskemétfilm legjobb alkotásai is bekerülhettek végre a kínálatba, aminek részeként az érkezők a Magyar Népmesék mellett megismerkedhetnek A Négyszögletű Kerek Erdő Meséivel és a Mesék Mátyás királyról sorozat egyes epizódjaival is.