Siófoki programok: őszi piknik a parton

Ha szívesen töltjük az időnket a szabadban, akkor a siófoki programok részeként most egy igazán különleges esemény részeseivé válhatunk abban az esetben, ha október utolsó előtti hétvégéjén ellátogatunk a kikötőbe, ahol megannyi érdekesség vár majd ránk.

Október 22. és 24. között ugyanis idén végre ismét megrendezésre kerül az Őszi piknik Siófokon címre keresztelt esemény, melyet újfent a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete hozott ikonikusan szólva tető alá, méghozzá a siófoki kikötőben, mely tökéletes hátteret nyújt egy ilyen elfoglaltság mellé.

Mint ahogyan azt már a korábbi években megszokhatták a résztvevők, az esemény két részre osztható, ezáltal elsődlegesen egy gasztronómiai eseményről beszélünk, melyen gyakorlatilag minden a finom ételekről és italokról szól, ezáltal a helyi termelők és kézművesek pakolják majd ki saját készítésű, boraikat, pálinkáikat, sajtjaikat, lekvárjaikat vagy édességeiket azért, hogy megkóstolhassuk, illetve megvásárolhassuk őket.

Ezen felül természetesen a finom ételekből sem lesz hiány, hiszen nem véletlenül nevezték el piknikként ezt az eseményt. Ha tehát szívesen fogyasztanánk házias ízeket, a környéken készített melegételeket, mindezt piknikhangulatban, akkor a legjobb helyen járunk majd.

Az őszi Balaton partján ráadásul azon túl, hogy ízletes ételeket kóstolhatunk, ráadásként még szabadon válogathatunk a különféle kézművesek termékei, ajándék- és dísztárgyai közül, miközben természetesen a kiváló hangulat és a gyerekeknek szánt elfoglaltságok egyaránt nem hiányozhatnak a sorból.