Siófoki programok: Papp Máté és Vass Norbert estje, Teleki Miklós orgonakoncertje

A siófoki programok részeként mindig nagy szerepet kapott a művészet, azon belül is főként az irodalom, amit augusztus utolsó előtti hetében egy különleges előadással, egy úgynevezett mezítlábas prózakoncerttel nyomatékosítanak a szervezők.

Augusztus 17-én, azaz hétfőn este 18:30-kor ugyanis a siófoki könyvtár teraszán egy különleges előadást tart Papp Máté és Vass Norbert, akik Mólók, pontyok, walkmanok címmel tárják majd a művészet sokszínűségét a közönség elé, főszerepben a prózával, egy szál gitárral, valamint természetesen a Balatonnal.

Papp Máté a Resti Kornél énekes-gitárosaként lehet ismerős sokak számára, aki 2014 óta sajátos versfeldolgozásokkal is szórakoztatja az érdeklődőket, méghozzá olyan örökzöldekkel, mint Cseh Tamástól A hatvanas évek, a KFT-től a Balatoni nyár, vagy a Vidámparktól az Elviszlek Balatonra.

Az ismert dallamok és dalok különlegességét pedig a Móricz-ösztöndíjas Vass Norbert teszi különlegessé, aki kapcsolódó elmesélő kisprózáiban különféle balatoni kalandokat tár elénk a fonyódligeti táborozástól kezdve, a horgászkalandokon át a magyar tenger melletti vonatutakig bezárólag.

Szintén augusztus 17-én a végéhez közeledik a Siófoki Orgonakoncertek névre keresztelt eseménysorozat, mely a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban egész nyáron, a szokásoshoz mérten kissé tömörebb formában ugyan, de idén is izgalmas és különleges koncerteken kínált az érdeklődőknek.

A sorozat utolsó időpontján pedig Teleki Miklós, az orgonakoncertek főszervezője adja a záróestet, aki a nyitóestéhez mérten teljesen eltérő repertoárral készül, aminek részeként Szotyori Nagy Gábor egykori mesterének, Koloss István zeneszerzőnek is emléket állít majd többek között.