Siófoki programok: piknik a parton induló sétahajókkal

A siófoki programok kedvelői évek óta megszokhatták már, hogy április utolsó hétvégéjén, illetve május 1-jén megrendezésre kerül a Piknik a parton névre keresztelt esemény, amiből természetesen idén sem maradnak ki az érdeklődők.

Olyannyira nem, hogy április 28. és május 1. között, avagy az előttünk álló hétvégén a siófoki Hajóállomáson a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesületének szervezésében egy igazi évadnyitó eseményre kerül sor, aminek részeként remélhetőleg pompás tavaszi időjárás társaságában élvezhetik a kikapcsolódást a siófoki programok kedvelői.

Ennek megfelelően lesz itt virsli, sör, bor, pálinka, óriás palacsinta, lepény, gőzgombóc, rétes, méz és más egyéb finomságok, méghozzá kézműves vásár, gyerekeknek szóló foglalkozások, légvár, kalózhajó és májusfa társaságában.

Ha mindez nem lenne elég, ezen a hétvégén indulnak meg Siófokról az első sétahajók is, így április 29-én és május 1-jén a hajóállomásról mindenkinek lehetősége nyílik részt venni egy különleges kis vízi túrán egy sétahajó fedélzetéről.

Ha valaki nemcsak piknikeznek, hanem kerékpározna is egyet a hétvégén, érdemes lehet részt venni az idén már 18. alkalommal megrendezésre kerülő Balatonkör Kerékpáros túrán, ami április 29-én és április 30-án lesz tető alá hozva a Balatonkör Sportegyesület jóvoltából.

Az esemény lényege, hogy a kerékpárosok egy óriási tókerülő túrát tegyenek. Ennek részeként április 29-én indul a 206 kilométeres Balatonkör, majd április 30-án a Tihany-kör, amivel a résztvevők akár 282 kilométert is letekerhetnek két napon át.

Természetesen idén is lesznek kisebb távolságok, így egy 25 kilométeres családi és gyerek kör, ami mellett egy kisgyermekeseknek is ideális, 5 kilométeres köröcskei körözést is bevállalhatnak az érdeklődők.