Siófoki programok: PTE zongoraest

A Balaton fővárosába látogat a Regionális Őszi Kamarakoncert-sorozat, ami a siófoki programok részeként szeptember 22-én, 18 és 20 óra között kerül megrendezésre a helyi önkormányzat dísztermében (Siófok, Fő tér 1.), méghozzá a PTE MK Zeneművészeti Intézet közbenjárásával.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete idén tavasszal indította útnak először regionális kamarakoncert-sorozat, amivel többek között Baranya, Tolna, Somogy és Zala megye kisebb-nagyobb városaiban, összesen 15 helyszínen adtak komolyzenei koncertet az intézet tanárai és tanulói.

A turné célja az volt, hogy professzionális produkciókkal ismertessék meg a leendő és a jövőbeli zenebarátokkal a legjobb klasszikus zeneműveket, amelyek között elsődlegesen szólóhangszerekre és énekkarokra vagy énekhangokra írott műveket, valamint kamarazenei darabokat találhattunk, méghozzá dalestek, szonátaestek és kamarazenei estek formájában.

A koncertsorozat teljes egészében a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének legtehetségesebb növendékeiből és produkcióiból táplálkozik, méghozzá Liszt- és Kossuth-díjas, nemzetközi hírű művésztanárokkal kiegészülve, akik együttesen fenomenális kamaraegyütteseket képeznek.

Az est során így biztosan színpadra lép például Király Csaba Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Ludmány Emil brácsaművész, Solymosi Péter trombitaművész és Dr. Váradi Marianna énekművész is.

A Potenton Alapítvány és a PTE MK Zeneművészeti Intézet, illetve a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal közös szervezésében megvalósuló előadásra szeptember 22-én, pénteken este 18 órától kerül majd sor. A siófoki helyszínen fellép a PTE Zongoraest, Király Csaba, Liszt-díjas zongoraművész, Andrew Haringer zongorista és Gelencsér Gergely zongorista. A belépés mindenki számára ingyenes!