Siófoki programok: Pünkösdi Fesztivál

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére Pünkösd alkalmából sem maradunk kapcsolódó események nélkül, ennek megfelelően az egész pünkösdi hétvégén nagy fesztiválozás várja az érdeklődőket a siófoki hajóállomáson.

A szimplán Pünkösdi Fesztivál név alatt megismert eseménysorozat már június 7-én, azaz most pénteken kezdetét veszi, méghozzá délután 17:30-tól a Chameleon zenekar fellépésével, akiket 20 órától a Cascade Music Jam követ majd. Az igazán nagy dolgok azonban június 8-tól, azaz szombat délelőttől várhatók, lévén 10:30-tól indul a nagy pünkösdi menet, mely a Fő tértől egészen a hajóállomásig tart, ahol 1 órától polgármesteri köszöntőre kerül sor, méghozzá a Nyár Fővárosa Kulcs átadása mellett. Ezt követően 11:30-tól a Balaton Táncegyüttes szórakoztatja a kíváncsiskodókat, és míg 16 órától a Happiness TSE, 16:30-tól pedig a Harmony Dance TSE lép színpadra, addig 17:30-kor a The Flashback, 20 órától pedig Janicsák István és a B52 zenekar szórakoztatja majd az embereket.

Vasárnap, azaz június 9-én délután 16 órától a Belvárosi Betyárok gyerekzenekar kezdi meg a kiérkezők szórakoztatását, hogy 17:30-tól a Letin Lounge, 20 órától pedig a Compact Disco vegye át a színpadot. Június 10-én, hétfőn délután 16 órakor aztán ismét a gyerekeké lesz a főszerep a Mintapinty gyerekzenekar közreműködésével, hogy 17:30-tól előbb a The FreakEnd zenekar lépjen színpadra, 20 órától pedig az Old Boys zárja a napot és a fesztivált. A nívós előadók mellett a Pünkösdi Fesztiválon kapcsolódó kulturális programok is várhatók, így június 7-én 17 órától III. Balaton Szalon kiállítás megnyitó a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában, június 8-án délelőtt 9:30-tól Dr. Zákonyi Ferenc emléktáblájának megkoszorúzása zajlik majd a Kálmán Imre sétányon, amit 10 órától a Kálmán Imre emlékplakett átadása követ majd a Millenium parkban megtalálható Zenepavilonnál.