Siófoki programok: Quattrocelli és Metzker Viktória koncertek

A koncertközpontú siófoki programok kedvelői garantáltan július harmadik hetében is megannyi változatos élőzenei rendezvény közül válogathatnak maguknak abban az esetben, ha a Balaton fővárosában élnek, esetleg itt pihennek éppen, hiszen a szervezők szinte minden stílust lefednek az egyes előadók által.

Július 22-án, azaz most vasárnap a Zene a zöldben programsorozat részeként például 19 órától a siófoki Jókai parkban lép fel a Quattrocelli formáció, akik Bachtól a Beatlisig bezárólag minden zenei stílust és korszakot felelevenítenek, méghozzá csellók társaságában.

Magyarán nemcsak klasszikus zenei művek, hanem jazz, pop, sőt rockzenei darabok is feldolgozásra kerülnek az este, az átiratok mellett pedig betekintést kapunk abba, hogy milyen szépségei vannak a minőségi klasszikus és crossover műfajoknak. A Quattrocelli tagjai egyébiránt mind a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elismert tanulói voltak, akik ma is aktív tagjai Budapest néhány vezető zenekarának, mint például a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, a Budapesti Operettszínház Zenekara, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

Ha egy kicsit modernebb zenei műfajok közül válogatnánk, akkor pénteken és szombaton is érdemes a siófoki Palace-t választani, mely ezúttal is a legnagyobb bulik központja lesz. Július 20-án este 22 órától például Metzker Viktória és barátai érkeznek a helyszínre, hogy óriási partit csapjanak, aminek részeként egészen hajnalig mulathatunk majd. Ha kipihentük az estét, akkor másnap érdemes visszatérnünk, hiszen a Palace-ba érkezik a Led Lights egyenesen Amerikából, akik a tavalyi év legújabb és leglátványosabb showját hozzák el a Balaton fővárosába.