Siófoki programok: rendezvények a városnap alkalmából

Idén is megünnepelhetik a lakók és az ide látogató turisták a siófoki programok részeként a város 51. évfordulóját, aminek alkalmából egész nap változatos rendezvények sokasága várja majd az érkezőket.

A Városnap így már reggel 8:30-kor elindult, lévén dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében átadja a város legjobbjainak járó díjakat, így elismerést vehetnek át a legügyesebb tanulók és sportolók is.

A díjátadót követően 10 órától indul a város Fő terén a jótékonysági vásár, mely késő estig várja az érdeklődőket. A piac részeként főként helyi civil szervezetek és egyesületek kínálják majd portékáikat, aminek részeként a bevételek 50 százalékát adományozási célzattal ajánlják majd fel.

A vásár indulása után 10:30-kor megnyitják a hajóállomáson a Jégkikötőt, melyet dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere ad át az érdeklődőknek, ennek és a nyitásnak az apropójából pedig egész nap ingyen várja azokat, akik szívesen korcsolyáznának egy kicsit így a szezon kezdetén.

Délután 15 órakor aztán a virágosítási verseny eredményhirdetésével folytatódik a városnap, méghozzá a Városházán található Balaton teremben, ahol Bardócziné dr. Molnár Anita alpolgármester osztja majd ki az elismeréseket.

A délután folyamán aztán bemutatásra kerül a SiópArt Siófok Kulturális folyóiratának következő lapszáma a BRTK Könyvtárban, melyet 17:30-tól a Mézeskalácsváros Siófok megnyitója követ a KIKK előcsarnokában.

A nagy városi ünnepség aztán 18 órakor indul a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahol a városi elismerések átadása és a polgármester ünnepi beszéde után lézershow és Blokk koncert zárja a napot. Minden városnapi rendezvény teljesen ingyen várja a látogatókat!0