Siófoki programok: Richter Egészségváros program

Az előttünk álló hétvégén az egészségtudatos siófoki programok kedvelőinek nagy örömére egy igazán különleges eseménynek lehetnek részesei azok, akik május 7-én ellátogatnak a Fő térre, lévén egész napon át tart majd a Richter Egészségváros név alatt megrendezésre kerülő eseménysorozat, amelynek részeként nem csak egész napos elfoglaltság vár ránk, hanem egy komplett gyűjtőakció is.

A program részeként ugyanis egyrészt az a cél, hogy az adományokból összegyűljön 8 millió forint a város kórházának, ami mellett a nap során különféle szűrések, tanácsadások, ezen túlmenően pedig oktató-, nevelő- és szórakoztató játékok kerülnek megrendezésre.

A konkrét programok tükrében reggel 9 órakor egy tartalmas egészségsétával indul meg a nap a Siófoki Fúvós Zenekar kíséretében, míg 10 órától 17 óráig bezárólag egész napos véradás vár azokra, akik ellátogatnak a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokába. Ezen túlmenően a Class FM is kipakol a helyszínre, akik a Tekerj és kívánj! részeként egy élő kívánságműsort szolgáltatnak majd az egybegyűltek számára Garami Gábor vezetésével.

Az egészségnap során természetesen a színpadi programokból sem lesz hiány! Rákóczi Ferenc konferanszié és műsorvezető így a 10 órai köszöntőt és a programismertetőt követően olyan együtteseket és fellépőket hív majd a színpadra, mint a Harmony Dance TSE és Siófoki Napsugár Mazsorett, a Balaton Táncegyüttes és az Air Force Tánciskola, vagy a Happines Dance Club, de lesz torna Katus Attilával, a sztárfellépők között pedig Tóth Verát köszönthetjük majd.

A helyszínen egész nap prosztata-, csontritkulás-, asztma, érszűkület, bőr-, körömgomba-, BMI-, szív-, érrendszeri- és koleszterinszűrés is várja a látogatókat.