Siófoki programok: Ringató művészeti programmal gazdagodik az Életkezdet

Különleges elfoglaltságok sokaságával gazdagodik az Életkezdet néven ismert anyakör, mely a siófoki programok részeként mostantól már nemcsak a leendő kismamáknak szeretne segítséget nyújtani általános kérdésekben, de mindemellett az apróságok zenei nevelését egyaránt megtámogatná.

Olyannyira, hogy az Életkezdet anyakör részeként január 30-án, azaz most csütörtökön délelőtt 10 órától indul a Ringató címre keresztelt családi művészeti nevelési program a Kálmán Imre Kulturális Központban, aminek jóvoltából a legkisebbek már egészen korán megismerkedhetnek a zenei nevelés kérdésével.

Természetesen nevelés helyett sokkal szerencsésebb ebben az esetben inkább élménynyújtásról beszélni, hogy a résztvevők – legyen szó felnőttről vagy gyerekről – egyaránt át tudja élni a közös játék, a közös éneklés örömét, és ragadjon meg egy-egy szó, egy-egy rigmus, vagy csak egy dallam, a foglalkozás máris elérte célját.

A teljesen ingyenes Ringató célja, hogy a szülők is mintát kaphassanak, miként kell elkezdeni a családon belül a zenei nevelést. Ez nem egy közönséges műsor vagy előadás, sokkal inkább egy közös élményszerzés, mely a résztvevő felnőttekkel együtt lesz igazán interaktív és emlékezetes.

Zenés mesedélután várható január 31-én a siófoki BRTK Könyvtárban is, ahol pénteken délután 16:30-tól A széttáncolt cipellők című kis mesét táncolhatják, énekelhetik és izgulhatják végig a legkisebbek. A gyerekrészlegen megrendezésre kerülő esemény egy igazán interaktív előadás lesz, melynek részeként Dankházi Dorka fuvolista színesíti az előadás összhatását!