Siófoki programok: Riviéra és Kincskereső kisködmön színházi előadások

Igencsak változatos előadások várják január első napjaiban azokat a színházrajongókat, akik a siófoki programok részeként szeretnének élvezni néhány nagyszerű produkciót látni.

Január 6-án, azaz hétfőn este 19 órakor az Orlai Produkciós Iroda például elhozza a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe a Riviéra című vígjátékot, mely egy kis nyári hangulatot igyekszik varázsolni ebbe a zord télies időjárásba, mintegy 140 percben.

A műről még Karinthy Frigyes is úgy írt 1926-ban a Nyugat egyik számában, hogy egy elsőrangúan mulatságos, pompás, eredeti, újszerű és zseniális alkotásról van szó, mely műfajában a legjobb és legnemesebb vígjátékanyag, mely moliére-i magasságokba emelkedik.

Az előadást az Orlai Produkciós Iroda a győri Vaskakas Bábszínház és a FÜGE segítségével hozza el a Balaton fővárosába, méghozzá Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész rendezésében, olyan színészek és színésznők előadásában, mint Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Ullmann Mónika.

Sokunk gyerekkorának meghatározó olvasmánya volt a Kincskereső kisködmön, melyet a Turay Ida Színház jóvoltából január 8-án délután 14 órakor lehetőségünk nyílik megtekinteni a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermének színpadán.

A 60 perces előadás Móra Ferenc nagyszerű művének zseniális színházi feldolgozása lett, melynek témája az emberi élet, a hősies küzdelem a mindennapi szegénység és szomorúság ellen, az alkotó saját életéből önéletrajzi szinten merítő cselekménnyel a főszerepben.

A mű főhőse Gergő, aki napról-napra rácsodálkozik a nagyvilágra, miközben töprengések, álombéli tündérek, bölcs öregek, gyöngéd szülők, nem mellesleg pedig felismerések és kudarcok sokasága irányítják az életét a maga varázslatos módján.