Siófoki programok: Rózsavitéz és Mátyás király születése napja mesejátékok

Igazán sajátos és különleges színházi előadások várják az előttünk álló napokban a siófoki programok kedvelőit, hiszen többek között a Magyar Népmese Színház érkezik a Balaton fővárosába, hogy izgalmas mesejátékokkal szórakoztassák a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Február 18-án, azaz most kedden, és február 19-én, szerdán egyaránt megtekinthető lesz előadásukban a Kálmán Imre Kulturális Központ falai között a Rózsavitéz című kalotaszegi népmese, mely délelőtt 10 órai kezdettel, 50 perces hosszúsággal szórakoztatja majd az érkezőket.

A mese története szerint a Tündérkirály úgy dönt, hogy férjet keres lányának, Tulipánvirágnak, akihez a leginkább úgy véli, hogy a Rózsavitéz illik, csakhogy a lány mostohája egészen másként vélekedik erről, ő inkább saját lányának, Mákvirágocskának szeretné adni a vitézt.

A gonosz banya ezért megannyi furfangot és próbát eszel ki annak érdekében, hogy Rózsavitéz és Tulipánvirág ne lehessenek egymáséi, azonban lesznek nekik jó segítőik, így többek között Muki, az obsitos katona, aki mindig pártfogójuk lesz a bajban.

Szintén február 18-án, kedden délután 14 órai kezdettel Mátyás király életéről is mesejátékot tart a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban a Magyar Népmese Színház. A Mátyás király születése napja című 55 perces előadás során a legigazságosabb magyar király több történetét is egyetlen mesébe szőve élhetjük majd át, így az Okos Katicáról, a Kolozsvári bíróról, sőt Mátyás király bolondjáról is hallhatunk majd benne.

A történet azzal kezdődik, hogy Mátyás király születése napján lovagi tornát rendeznek az uralkodó tiszteletére, aminek részeként megjelennek a lovagok, az udvarhölgyek, az uralkodó azonban elunja magát, és inkább álruhát ölt, hogy országjárásra induljon, aminek részeként számos ismert és tanulságos kalandba keveredik majd.