Siófoki programok: sárkányhajó-, futó- és kerékpáros verseny

Ha szeretnél kimozdulni egy kicsit az előttünk álló hétvégén, akkor a siófoki programok részeként lehetőséged nyílik több sportágban is kipróbálni magadat, vagy legalább nézőként szurkolni a helyi csapatoknak.

Május 20-án, szombaton kerül megrendezésre a Siófoki Kajak Kenu Sport Egyesült által a Sulisárkányok Sárkányhajó Verseny területi döntője, amelyre több mint 10 iskolából mintegy 20 csapat jelentkezett, így reggel 8-tól várhatóan késő délutánig folyamatosan küzdeni fognak egymással a csapatok a Krúdy sétány melletti Sió csatornán.

A győztes kihirdetésén túl a program célja az, hogy a diákokat aktív testmozgásra ösztönözzék, az egészséges életmód népszerűsítése mellett pedig erősítsék az iskolák közötti kapcsolatokat is.

Ha felnőttként mi magunk is részt vennénk egy kis sportversenyen, akkor induljunk május 20-án a 11. NN Ultrabalaton – Körbefutni vagy körbe kerékpározni a Balatont névre keresztelt eseményén, amely címéhez méltán lehetőséget ad arra, hogy körbekerékpározzuk, vagy körbefussuk Közép-Európa legnagyobb tavát.

A május 19. és 21. között tartandó sportesemény központja a Club Aliga Balaton lesz Balatonvilágoson, a távolság pedig 220 kilométer, amely Siófok mellett a következő helységeket érinti majd: Balatonaliga, Balatonfüred, Pécsely, Badacsonyörs, Keszthely, Fonyód és Balatonboglár. A szervezők többféle kategóriákat állítottak össze, így indulhatunk egyéniben, párosban, hármas, négyes vagy ötös csapatokban, szakasz bajnokságokon és félmaratonon is.