Siófoki programok: Sárkánymese színházi előadás

A színházlátogatást nem lehet elég korán kezdeni – ennek a szellemiségnek a jegyében került megszervezésre a siófoki programok részeként a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében a Sárkánymese című mesejáték, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt egy rendkívül szórakoztató és tanulságos kis előadás lehet.

A mintegy 50 perces, egy részletben előadott mesejáték a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában kerül színpadra április 10-én és 11-én, azaz kedden és szerdán, mindkét napon délelőtt 10 órától. Mivel egy táncegyüttes mutatja be a darabot, nem egy szokványos színházi előadást, inkább egy olyan mesejátékot várhatunk tőle, aminek részeként a tánc, a rendkívül látványos és kifejező koreográfiák legalább olyan fontos szerepet kapnak, mint a direkt történetvezetés, a díszletek és így tovább.

A Sárkánymese egyébiránt egy akár klasszikusnak is tekinthető magyar mesének tekinthető, melynek főhőse a három szegénylegény, a táncoló szamár, a gonosz boszorkány, valamint a mű címéhez hűen a legyőzhetetlennek kikiáltott háromfejű sárkány. Mellettük természetesen ott lesz még a kedves és segítőkész erdei manó, valamint a Napkeleti csodaszép királykisasszony is, de fontos mellékszereplőként jelenik meg a kapzsi kocsmáros vagy a még inkább pénzéhes lánya, akik együtt, egy klisékből építkező, ámde mégis rendkívül tanulságos történetet mesélnek el nekünk.

A mű azt hirdeti, hogy kitartó és tisztességes munkával a jó végül mindig elnyeri a méltó jutalmát, míg a rosszat megleckézteti az élet. A vidám és egyben tanulságos mese kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló szórakozás, hiszen felidézi előttünk a modern időkben gyakran elfeledett, ámde mégis rendkívül fontos régi értékeket.