Siófoki programok: Seress Rezső est

Amennyiben szeretjük a különleges zenei eseményeket, és a minőségi koncerteket, érdemes lesz november 18-án, azaz szerdán este 19 óra magasságában ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központba látogatni, ahol a siófoki programok részeként Seress Rezső emlékestjét tekinthetik meg az érdeklődők.

A Dalok a Kispipából címre keresztelt esemény részeként lehetőségünk nyílik megismerni az egyik legismertebb magyar világsláger szerzőjének munkásságát, hiszen aki esetleg nem ismerné, Seress Rezső áll a Szomorú vasárnap című dal hátterében, mely természetesen szintén felcsendülhet ezen az estén.

Azonban csak többek között, hiszen dalai mellett a korszak anekdotái is megidézésre kerülnek, a füstös pesti kiskocsmák atmoszférájával, a mikrofonnál a füttyös muzsikussal, a kis Seressel, aki sokáig nem tudott kitörni az imádott hetedik kerületből, ezzel azonban igazi legendává vált a pesti éjszakában.

A legendás énekes egyik védjegye a sajátos humora és az állandó melankóliája lett, emiatt dalaiból fájdalom áradt, melyek megidézik a harmincas évek tragédiáját, és még ma, közel száz évvel később is érzéseket képesek kiváltani az emberekből.

Mivel zongorázni nem nagyon tudott, ezért dalait gyakran csak fél kézzel adta elő, sajátosan rekedtes hangja első hallásra nem is volt színpadra való, de mégis rengetegen megszerették dalait, melyek között olyan slágerek találhatók, mint a Fizetek főúr, a Szeressük egymást gyerekek, Az élet egy nagy csodálatos semmi vagy a Csak átutazó vagyok itt a Földön.

Különleges zsenialitását a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar és Fesztbaum Béla idézik meg a siófoki esté, méghozzá Berki Sándor művészeti vezető segítségével.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!