Siófoki programok: séta a városban a régmúlt karácsonyok szellemében

Akinek hiányoznak a régmúlt korok karácsonyai, a korabeli ünnepek sajátosságai, az a siófoki programok részeként most mindent bepótolhat, hiszen lehetőségünk nyílik a Kálmán Imre Emlékház és a BRTK Könyvtár szervezésében részeseivé válni egy különleges karácsonyi sétának.

Minderre december 13-án, hétfőn délután 16 órai kezdettel kerül majd sor, ezen a napon ugyanis egy különleges városi séta körvonalazódik a régmúlt karácsonyok szellemében foganva, aminek köszönhetően lehetőségünk nyílik egy kicsit visszaidézni, hogy milyen is lehetett egykoron az ünnepvárás fennkölt jellege.

Manapság ugyanis a karácsony szelleme már gyakran csak a rohanásról, az idegeskedésről, a kellemetlenségekről szól. Ezúttal azonban minden megváltozik majd, legalábbis azok számára, akik részeseivé válnak ennek a különleges eseménynek.

A séta során az érkezők a Fő tértől indulva elindulnak a közelben megtalálható mindkét templomhoz, miközben a szervezők elmesélik nekik, hogy Somogy megyében milyen népi kultúrák kapcsolódtak a karácsonyi témakörhöz, így felidéződnek szokások, hagyományok, sőt még hiedelmek is.

Az eseményen való részvétel teljesen ingyenes, nem szükséges hozzá előzetes jelentkezés sem, hovatovább a védettségi igazolványt sem kéri majd tőlünk senki sem, ellenben a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a járványügyi intézkedések előírásait tartsák be.

Ha szeretnénk részeseivé válni az eseménynek, az említett időpontban legyünk a fő téri Tourinform iroda előtt. Fontos, hogy a programon intézményi marketing és archiválási célzattal különféle képanyagok és hangfelvételek készülhetnek.