Siófoki programok: a Siófoki Tavaszi Fesztivál programjai (március 16. – március 22.)

A korábbi éveknek megfelelően idén is megrendezik a siófoki programok részeként a Balaton fővárosának egyik legnagyobb tavaszi fesztiválját, melyre 2018-ban március 16. és április 13. között kerül sor.

A fesztivál számtalan különálló programot és eseményt kínál az érdeklődők számára, méghozzá eltérő helyszíneken és időpontokban, ezáltal március 16-án indul a nagy eseménysorozat, méghozzá a siófoki Sarlós Boldogasszony Templomban, ahol a Zenélő templomok-sorozat negyedik fellépésére kerül sor, főszerepben az Ewald Rézfúvós Együttessel.

A fesztivál következő időpontja március 20-án lesz, ezen a keddi délutánon ugyanis a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériában Mesékbe szőtt álmok címmel elrajtol Török Júlia és Mizerák Bea festők időszakos kiállítása. Az ingyen megtekinthető tárlathoz egy kisebb megnyitó is tartozik majd, aminek részeként Győri-Daniné Tóth Anett tart egy kis bemutatót.

Szintén március 20-án és március 21-én, azaz kedden és szerdán a gyerekek kedvére próbálnak tenni a szervezők a Siófoki Tavaszi Fesztivállal, hiszen ezen a két napon délután 14 órakor a Noir Színház látogat el a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, hogy ott előadják az Aladdin című mesejátékot. A klasszikus történet Aladdin, a jószívű utcagyerek és Jázmin hercegnő szerelmével a főszerepben egy 60 perces előadásként manifesztálódik, természetesen olyan nyelvezettel, hogy azt a legkisebbek is élvezni tudják.

2018. március 22-én, azaz csütörtökön délután 14 órakor ismét a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe csábít minket a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol Monostori Erőd, a Költő visszatér című rockoperáját tekinthetik meg az érdeklődők, mely egyenesen a hatvanas évek Magyarországát igyekszik megidézni előttünk, a főszerepben Grünne gróffal, aki a császár megbízottjaként a szabadságharcban eltűnt unokaöccsét szeretné felkutatni.