Siófoki programok: I. Siófoki Toros Fesztivál

A változatos siófoki programok kedvelőinek a Balaton fővárosa hamarosan egy vadonatúj, remélhetőleg hosszú évekre tekintő eseménysorozattal kedveskedik majd az I. Siófoki Toros Fesztivál képében, ami idén első alkalommal kerül megrendezésre.

A fesztiválon az általános szórakoztató és egyben tavaszköszöntő programok mellett a szervezők célja az, hogy autentikus formában mutathassák be a látogatóknak a helyi, valamint a környékbeli népi- és gasztronómiai hagyományokat. A programsorozat 2015. március 13-án, pénteken 11 órakor nyitja meg kapuit a siófoki OBI áruház előtti téren, ahol a látogatókat egész napi „disznóságok” várják.

Ebből kifolyólag az érkezők testközelből tapasztalhatják meg a disznótoros gasztronómiáját, a véres- és májas hurkáktól kezdve a sült kolbászon át a sült vérig bezárólag, miközben nem csak jókat ehetnek, hanem ihatnak is a legjobb magyar boros gazdák, illetve pálinkafőző mesterek kínálatából válogatva.

siofoki_toros_fesztival

Az I. Siófoki Toros Fesztivál ezen felül lehetőséget nyújt arra, hogy egész hétvégén találkozhassunk a kiárusított kézműves termékek készítőivel, akik a legszebb portékáikat a vásáron áruba is bocsátják majd. A vásáron ezen felül megkóstolhatjuk majd a valódi faszénparázson sült kürtőskalácsot, az igazi házi rétest, valamint a kemencében sült kenyérlángost is.

A különleges siófoki programok fényében a szervezők természetesen egész napos koncertekről is gondoskodtak az érkezők számára, ezáltal március 13-án fellép többek között a Balchicanos és a Noac’h Ark zenekar, és míg az esemény másnapján, avagy március 14-én Varga Feri és Balássy Betty mellett a Popdealers zenekar ad fergeteges koncertet, addig március 15-én, avagy az esemény zárónapján Márió, valamint a Nosztalgia együttes zárja a fesztivált.