Siófoki programok: Siófolk Kocsma és VB közvetítés minden nap

Elindult a futball világbajnokság, amihez természetesen a siófoki programok részeként is lehetőségünk nyílik csatlakozni kisebb-nagyobb elánnal, ezáltal amennyiben nincs társaságunk, vagy csak szeretnénk kocsmai környezetben élvezni a futballmérkőzéseket, akkor itt a nagy alkalom.

A Lógó Üveg (Siófok, Fő utca 55.) ugyanis július 15-ig bezárólag minden egyes nap várja a focikedvelő rajongókat, akik a helyszínen élőben nézhetik az aktuális világbajnoki fordulókat, hogy jó társaságában és folyamatos italellátmány társaságában lehessen élvezni a mérkőzéseket. A belépés díjtalan, akárcsak a világbajnokságot gyakran keresztező Siófolk Kocsma nevű eseményre, amit hagyományteremtő szándékkal szeretnének megrendezni a helyszínen, a főszerepben egy mindenki számára nyitott és elérhető felnőtt táncház képében.

A hagyományteremtést a szervezők úgy próbálják meg elérni, hogy az állandó helyszín mellett állandó időpontok is várnak majd az érdeklődőkre, méghozzá ismert együttesekkel a főszerepben. Az első ilyen alkalom június 29-én, azaz most pénteken várható este 20 órai kezdettel, az érkezők pedig egészen hajnalig rophatják majd a táncot, hovatovább utána minden hónap utolsó péntekjén, így július 27-én, augusztus 31-én, szeptember 28-án, október 26-án, november 30-án és december 28-án is számíthatunk táncestére.

A helyszínen ráadásul az egész estés program során szakavatott táncoktatás várja az érdeklődőket, így nem lehet kifogás senkinek sem, hogy nem tud táncolni. A Siófolk Kocsmát egyébiránt a Balaton Táncegyüttes szervezi meg, aminek részeként első alkalommal Csuti Péter vezetésével a Zagyva banda szolgáltatja a kapcsolódó zenét.