Siófoki programok – Sport és vigadalom Balatonon

Hogy milyen változatos siófoki programok várnak még szeptemberben is a látogatókra a Balaton fővárosában, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy csak az előttünk álló hétvégén két olyan esemény is megrendezésre kerül, amelyek garantáltan felkeltik a többség érdeklődését.

Noha a siófoki programok esetében nem csak közvetlenül a városban megtalálható eseményeket értünk, de aki éppen ott tölti pihenését, vélhetően nem mond majd nemet egy néhány perces utazásra azért, hogy egy életre szóló élményben lehessen része.

Természetesen aki nem szeretni, annak nem kell még utaznia sem azért, hogy Siófokon változatos programokat találhasson, hiszen szeptember 12-e és szeptember 13-a között kerül megrendezésre a VI. Siófoki  Nagy Sportválogató, avagy egy olyan kétnapos sportesemény, ami garantáltan megmozgat mindenkit.

A Beszédes József Általános Iskolában megrendezésre kerülő esemény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható, ezen felül pedig lehetővé teszi mindenkinek, hogy ingyen kipróbáljanak bizonyos sportágakat. Hogy mennyire változatosak és tartalmasak a siófoki programok, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az eseményen igazi élsportolókkal, olimpikonokkal és edzőkkel is találkozhatunk, illetve beszélgethetünk, ezen felül pedig szakemberektől kérhetünk valódi szakmai tanácsadást.

Amennyiben hajlandóak vagyunk egy kicsit utazni azért, hogy változatos siófoki programokat találjunk, akkor érdemes felkeresni szeptember 13-án Balatonkilitit, ami lényegében Siófok déli városrészének tekinthető. A Kilitiért Egyesület ugyanis idén is folytatja a hagyományokat, ezáltal szeptember 13-án megrendezi a Kiliti Vigasságokat, ami egy igazán tartalmas kulturális, gasztronómiai és természetesen szórakoztató rendezvény is egyben – mondhatni éppen olyan, amitől a Balaton eseményeit olyannyira szeretjük.

A Kiliti Vigasságok során rengeteg gyerekprogram és fellépő mellett versenyek, hagyományőrző bemutatók, ugráló vár, tombola, főzőverseny, egészséges életmódról és állatvédelemről szóló előadások, kézműves vásár, este pedig egy valódi sztárfellépő, Takács Nikolas szórakoztatja az egybegyűlteket, akik a fellépést követően utcabálban mulathatnak hajnalig.