Siófoki programok: sportolj a Balaton fővárosában

Bár a nyár határozottan a féktelen partizásról szól a Balaton fővárosában, azonban aki szeretne, az a siófoki programok részeként lehetőséget kap a testmozgásra is, lévén a szervezők folyamatosan tető alá hoznak különféle aktív kikapcsolódásra lehetőséget adó eseményeket is.

Ilyen lesz például a június 11-én rajtoló Tour de Hongire is, mely a legnagyobb magyar kerékpárversenyként a korábbi évekhez hasonlóan ismét Siófokon rajtol majd el, és hat teljes napon át várja az érdeklődőket akár résztvevőként, akár nézőként. A hat versenynapon át tartó verseny 890 kilométert ölel fel, és összesen 11 megyét érint, a célállomás pedig Székesfehérváron várható.

Június 14-én szintén Siófokon kerül megrendezésre az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság második fordulója, aminek részeként a nyár egyik leglátványosabb sporteseményén vehetünk részt. A versenyre már csak nézőket várnak a szervezők, akik az öt fordulóból álló esemény második körére invitálják az érdeklődőket a siófoki Nagystrandon megtalálható MLSZ Beach Arénába, ahol június 16-ig zajlanak majd a küzdelmek. Ennek megfelelően az első napon a női és a férfi kvalifikációs mérkőzések után a U20 fiú bajnoki mérkőzésekre kerül sor, és míg a második nap a főtábla küzdelmek kapják a szerepet, a harmadik napon az elődöntők és a helyosztók lesznek soron, méghozzá a U20 lány bajnoki mérkőzések mellett.

Június 15-én, azaz most szombaton egy igazán különleges programnak is otthont ad Siófok, lévén a hajóállomáson mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni a katamaránozást, sőt mi több, a márkafüggetlen, önálló szervezésű eseményen egy igazi maratont is teljesíthetnek a sportosabb jelentkezők.

Az eseményre idén már hatodik alkalommal kerül sor, mint az ország legnagyobb ilyen sporteseményére, ami esetleges rossz idő esetén június 22-én lesz megtartva.