Siófoki programok: Szakasztó Népdalkör karácsonyi koncert

Amennyiben szeretnénk egy kicsit feltüzelni a karácsonyi hangulatot így az ünnepek előtt, akkor a siófoki programok részeként erre is lesz lehetőségünk abban az esetben, ha ellátogatunk a Kálmán Imre Emlékházba.

Az említett helyszínen ugyanis december 17-én, pénteken délután fél hatos kezdéssel az emeleti galériában ad különleges koncertet a Szakasztó Népdalkör, akik korábban többször is felléptek már a városban, így sokaknak bizonyára ismerősen hangzik mindaz a minőség, amit képviselnek.

Aktuális koncertjük a Betlehem városában címet kapta, méghozzá nem véletlenül, hiszen egy vérbeli karácsonyi koncertről lesz szó, aminek részeként az emeleti teremben a Zamárdiból származó együttes rengeteg ünnepi dalt, korabeli és mai tételt is elővesz azért, hogy fellobbantsa bennünk az ünnepek lángját.

A programon való részvétel természetesen teljesen ingyenes, bárki részt vehet rajta, azonban a szervezők arra kérik az érkezőket, hogy tartsák be a jelenleg hatályos járványügyi intézkedéseket, aminek részeként például minden hat év feletti számára szájmaszk viselését írják elő.

A koncert mellett az emlékházban megtekinthető lesz még az EGYÜD 100 időszaki kiállítás is, mely egészen jövő áprilisig ugyan itt marad a helyszínen, ellenben Együd Árpád kiállítása mindenkinek ajánlott, aki szívesen megismerkedne a Balaton Táncegyütteshez, illetve a kapcsolódó néprajzi gyűjtéseihez kötődő munkájával.