Programok Siófok közelében: Szántód nevezetességei

A változatos siófoki programok után igazán különleges élmények várnak azokra, akik ellátogatnak Szántódra, ahol számtalan rendhagyó nevezetesség és látványosság közül választhatnak maguknak az érdeklődők.

Nyilvánvalóan a település egyik legismertebb és leglátogatottabb helyszíne Szántódpuszta, az Európa Nostra díjjal kitüntetett kulturális központ, ami egy I. András korából származó egykori majorság teljes egészében felújított, múzeummá és történelmi emlékké alakított mása, ami képzőművészeti, kultúrtörténeti és néprajzi kiállításnak ad otthont, de itt található többek között a híres Balatoni Akvárium is.

Részben a majorsághoz tartozik, de mindenképpen Szántód nevezetességei közé sorolandó még a Szent Kristóf kápolna, ami a környék legszebb pontjaként csodálatos kilátást nyújt a tihanyi félszigetre, valamint a Balaton északi partjának jelentős részére. Az 1735-ben épült templom minden évben vásárnak ad otthont, amikor egy magas rangú egyházi személy megszenteli és megáldja a helyszínre hozott járműveket, Szent Kristóf ugyanis az utazók védőszentjeként megóv a balesetektől.

A Szántódpusztán elérhető számtalan kikapcsolódási lehetőség – mint amilyenek a lovas programok –, érdemes Szántódon belül is elmerülni például az Ásványmúzeum csodálatos kiállításában, ahol a Kárpát-medence legszebb és legkülönlegesebb ásványait tekinthetik meg az érdeklődők.

A településre látogatva feltétlenül érdemes felkeresni a híres Kossuth Parkot is, ami azon túl, hogy helyet ad Kossuth Lajos szobrának, a környék egyik legnagyobb, legkorszerűbb és legkedveltebb játszótere is, ahol garantáltan önfeledt órákat tölthetnek majd el a gyermekek és a kikapcsolódásra vágyó felnőttek, méghozzá biztonságos, kulturált zöldövezetben, a csodálatos balatoni tájjal körülvéve.