Siófoki programok: Százszorszép kezek és egyéb gyerekprogramok

Nemcsak a nyári szünetben, hanem iskolaidőben is gondoskodni kell a megfelelő elfoglaltságról a gyermekek számára, a siófoki programok részeként pedig a szülőknek lehetőségük nyílik majd arra, hogy mind a Balaton fővárosában, mind a közeli Veszprémben változatos elfoglaltságok közül válogassanak gyermekeik számára.

A szeptember beköszöntésével például újraindult a Százszorszép kezek kézműves foglalkozás, aminek részeként ismét várják a szervezők a kicsiket és a nagyokat egyaránt a BRTK Könyvtár gyermekrészlegére szeptember 6-án, azaz most csütörtökön délután 14 órai kezdettel. Az egészen fél ötig tartó esemény aktuális témája a Rókavadászat lesz, mely egy különleges, fejlesztő kézműves foglalkozás lesz, a részvétel pedig mindenki számára teljesen ingyenes.

Ha nagyobb gyerekünket szeretnénk lenyűgözni egy különleges előadással, szeptember 8-án utazzunk el a közeli Veszprémbe, ahol a Külső-Kádártai utcán megnyitja kapuit a Holnemvoltbolt, melynek részeként interaktív keretjátékkal ellátott dalok várnak ránk a mese világából.

A történet egyszerű: adott lesz Vince, a mindenki ellen lázadó kamasz, aki haragban áll az egész világgal, de amint átlépi a Holnemvoltbolt küszöbét, megváltozik az egész élete. Ott ugyanis megismeri majd a bölcs Pum apót, képes lesz használni és felfedezni varázstárgyakat, az óriási kalandok során pedig megismerkedik saját magával, élete értelmet nyer, célja és küldetése lesz.

Így válik Vincéből egy dacoló tinédzserből egy tapasztalt és megfontolt fiatal felnőtté, aki Meseországba utazva összebarátkozik Zengővel, a páncél nélküli teknőssel, hogy harc nélkül győzzék le a gonosz polipot azért, hogy elhozzák az embereknek a fényt. A kis Vince története megmutatja a kamaszoknak, hogy milyenek most, és azt is, hogy milyenné szeretnének, sőt milyenné kellene válniuk.