Siófoki programok: Széchenyire és a Hullám szállóra emlékezhetünk

Két igazán különleges eseményen is részt vehetnek ezen a héten a siófoki programok kedvelői, amelyek kapcsán a közös pont határozottan a múltidézés, hiszen míg egyik esetben a legnagyobb magyarra emlékezhetünk, addig a másik kapcsán a város egyik első szállójának legendáját ismerhetjük meg.

Ennek részeként 2016. szeptember 22-én, délután 18 óra és 20 óra között, a Fő tér 2-es szám alatt megtalálható BRTK Könyvtár előadótermében tekinthetjük meg Széchenyi, az ország, a Balaton menedzsere című előadást Szilágyi Zsolt prezentálásában.

Az előadáson megismerhetjük, hogy milyen jelentős rendelkezésekkel segítette az egykori gróf a Balaton környékének alakulását, hogy a hatalmas tó egy olyan kellemes hangulatú üdülőövezetté alakulhasson.

A bemutató jellegéről sokat elmond az előadás mottója, amely Széchenyi egyik legendássá vált idézetét takarja, amely így hangzik: Sokan azt gondolják: Magyarország volt; én azt szeretem hinni: lesz!

Ha belejöttünk a múltidézésbe, érdemes lesz ellátogatnunk szeptember 20-án a Petőfi Sétány 1-es szám alatt megtalálható Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusára, ahol egy igazán különleges, a legendás Hullám és Sió szálló történetét ismerhetjük meg egy helytörténeti tárlat részeként.

A november közepéig megtekinthető tárlat az 1890-es évek elején felépített, ma a Gábor Dénes Főiskolának otthont adó szállók korabeli, többségében még az 1800-as években készült fotóit prezentálja, amelyek Sió és Hullám szálló néven évtizedeken át több ezer vendéget fogadtak a környék fürdőtelepén, melynek felépüléséről és fejlődéséről egyaránt láthatunk fotódokumentációt a helyszínen.