Siófoki programok: Szécsi 75 emlékkoncert a KIKK-ben

A különleges, zenei alapokon nyugvó siófoki programok kedvelőit igencsak különleges elfoglaltságok várják október második hetében, a Gergely Theáter szervezésében ugyanis egy rendkívül tartalmas és átfogó emlékkoncertet szerveznek Szécsi Pál emlékére, méghozzá ismert és népszerű magyar előadóművészek közreműködésével.

Az idei esztendőben lenne ugyanis még csak 75 esztendős Szécsi Pál, a magyar könnyűzenei élet egyik kiemelkedő alakja, aki generációk sokaságára volt nagy hatással hangjával, produkciójával és felfogásával egyaránt. Ebből az apropóból kerül megszervezésre a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban a Szécsi 75’ emlékkoncert, mely a kapcsolódó turné részeként jut el a Balaton fővárosába.

Magát az eseménysorozatot Gergely Róbert álmodta meg, aki barátait és kollégáit felkérve elhatározta, hogy méltó körülmények között emlékezik meg a legendáról, hogy dalai ne merülhessenek feledésbe, és a nosztalgiázók mellett az újabb generációk is megismerhessék ezeket az örökérvényű slágereket. A siófoki állomáson ehhez olyan énekesek és zenekarok csatlakoznak majd, mint Malek Andrea, Kökény Attila, Némedi-Varga Tímea, Gere Orsolya és a Studio 11 Combo Zenekar.

A koncerten tehát ezek a remek művészek idézik majd fel előttünk Szécsi Pál ismert slágereit, mint amilyen az Egy szál harangvirág, a Gedeon bácsi, a Karolina, a Két összeillő ember, a Mint a violák, az Én édes Katinkám, a Csak egy tánc volt, a Szereted-e még?, a Pillangó vagy a Szeretni bolondulásig.

A koncert különlegessége azon túl, hogy méltó körülmények között emlékezhetünk meg egy tragikusan fiatalon elhunyt, de a magyar zenei életet jelentős mértékben meghatározó énekesre, hogy a fellépés során megannyi emlék és archív képanyag is bemutatásra kerül.