Siófoki programok: Szegény Dzsoni és Árnika táncjáték

A színházi előadásokat kedvelő siófoki programok rajongóinak nagy örömére egy igazán különleges előadásra kerül sor május 11-én, délután 14 és 16 óra között a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahol a Nemzeti Táncszínház és a Győri Balett előadásában kerül sor Lázár Elvin azonos című meseregénye nyomán a Szegény Dzsoni és az Árnika bemutatójára.

A művet Lakatos János koreografálta, Kara Zsuzsanna segítségével, és míg a dramaturg Csepi Alexandra volt, a jelmezért és a díszletért Győri Gabriella felelt. A szereplők között a következő feltörekvő vagy ismert színészeket találjuk: Szegény Dzsoni Luigi Iannone – Balikó György, Árnika királykisasszony – Tüű Barbara / Berzéki Melinda, Östör király Artem Pozdeev – Horváth Krisztián, Százarcú Boszorka – Matuza Adrienn / Hegyi Réka, Ipiapacs Daichi Uematsu – Sebestyén Bálint.

A mű narrációját Boros Borka Vilma, Boros Zoltán és Borbély Krisztina végzi el, és míg művészeti vezetője a Harangozó-díjas Velekei László volt, igazgatója Kiss János, Kossuth-díjas Érdemes művész.

A mű történetének főhőse maga a szegény Dzsonni és Árnika, Östör király lánya. Dzsonni egy igazán szabad ember, akinek semmije sincsen, még bánata és gondja sem, így mendegél a világban, fütyörészik, kacarászik és semmihez vagy senkihez sem kötődik. A mű azonban felveti a kérdést: vajon élhet-e az ember kötődések nélkül is boldogan?

Amikor a szegény Dzsoni véletlenül belefut a Százarcú boszorkába, és menekülés közben lábát töri, Árnika királykisasszony talál rá, majd a palotába viszi, hogy ott ápolgassa a fiút. Ebből azonban kötődés, majd szerelem szövődik közöttük, de Árnika apja nem nézi jó szemmel mindezt, így elküldi Dzsonit, aki azonban visszatér Árnikához, és együtt a király elé mennek.

Dzsoni most megmutathatja, hogy mire nem képes azért, hogy szerelme beteljesülhessen végre.