Siófoki programok: Szent Mihály-nap és Népmese Éjszakája a Könyvtárban

Szeptember utolsó napjaiban is rengeteg különféle elfoglaltságot találhatnak maguknak, akik a siófoki programok részeként ellátogatnak a nyár fővárosába, ahol ősszel sem kell mellőzni a tartalmas elfoglaltságokat.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a szeptember 29-én, azaz most vasárnap megtartandó Szent Mihály-nap, ami a város Fő terén arra hivatott, hogy a lakók és a látogatók egyaránt átélhessék a pásztorünnepet, avagy Szent Mihály arkangyal ünnepét. Mint ismert, a hagyomány szerint ezen a napon hajtották vissza a pásztorok a téli szálláshelyre a tavasszal kiterelt jószágokat, vagyis ez a nap a hazatérés napja is egyben. A teljesen ingyenesen látogatható rendezvény 15:30-tól Szilas Miklós Mihály-napi gyermekkoncertjével indul, amit 16:45-től a Somogy Táncegyüttes fellépése követ majd, hogy 18 órától a Holdviola zenekar előadását élvezhessük. Az est fénypontja aztán 19 óra magasságában érkezik el, méghozzá hatalmas tűzgyújtással és körtánccal a Fő téren.

Ne felejtsük el továbbá, hogy ezen a héten várható a Népmese Éjszakája is a siófoki Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárában, ahol egy éjszaka csak és kizárólag a meséknek, a játéknak és a gyerekeknek lesz szentelve. Ezen az éjszakán nem tilos, nem lehet, hanem egyenesen kötelező ébren maradni, és meg is éri majd élni ezzel a lehetőséggel, hiszen a mesemondás mellett éjszakai diavetítésre kerülhet sor, miközben mindenki szabadon eresztheti a fantáziáját.