Siófoki programok: Szent Mihály napi koncert Danics Dórával

Bár véget ért a nyár, és az idő is hűvösre fordult odakint, a siófoki programokkal azonban nincs megállás, ennek megfelelően a kissé soványra sikerült főszezon után olyan kisebb eseményeket is megünnepelhetnek a helyiek, illetve a környékre érkezők, aminek korábban talán nem tulajdonítottak nagy figyelmet.

Ide sorolhatjuk Szent Mihály napját, melyet évszázadokon át csak pásztorünnepként ismert a magyar. Nem véletlenül, hiszen a hagyomány szerint ez volt az a nap, amikor a pusztába kiterelt állatokat a pásztorok visszaterelték téli szálláshelyükre.

Emiatt nevezzük a Szent Mihály arkangyalról elnevezett ünnepet a hazatérés időszakának, az otthonba való visszatérés napjának, aminek apropójából Siófokon most egy fergeteges koncerttel ünnepelhetjük  meg hovatartozásunkat, illetve a kérdéses időszakot.

Szeptember 29-én, azaz kedden este 19 órakor ugyanis érdemes lesz ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, ahol IRAM koncert lesz, mely elsőre talán keveseknek mond bármit is, de ha megtudjuk, hogy kik állnak a formáció mögött, rögtön megjön hozzá a kedvünk.

Az IRAM ugyanis egy élvonalbeli produkció a magyar világzenei formációk között, hála a háttérben meghúzódó különös kooperációnak, lévén a név mögött Danics Dóra és Unger Balázs örömzenéjét találhatjuk meg.

Aki esetleg nem tudná, Danics Dóra az X-Faktor első női győztese volt Magyarországon, hirtelen jött sikere óta pedig egyre gyakrabban találkozhatunk nevével a honi könnyűzenei és egy ideje már a keményzenei szegmensében is.

Társa, azaz Unger Balázs pedig a világzenei palettán ismert és elismert Cimbaliband zenekar cimbalmos frontembere, aki anyabandájában a kelet-európai tüzes népzenét ötvözi a fiatalos, jazzes ritmusokkal, de Dórával közösen valami egészen másba vágták a fejszéjüket.