Siófoki programok: Szent Péter esernyője és A miniszter félrelép színházi előadások

November első hetében sem kell nélkülözniük a siófoki programok kedvelőinek a változatos színházi előadásokat, lévén két egymást követőnapon is igazi ínyencségeket tekinthetnek meg a színházak rajongói.

November 9-én, délután 14 és 16 óra között például a Zenthe Ferenc Színház vendégműsora várható a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében (Siófok, Fő tér 2.), ahol a Szent Péter esernyője című vígjáték kerül majd előadásra.

A mű központi problémáját az adja, hogy a tótok által lakott Glogovát európai településsé kellene varázsolni, ám Gongoly, Szlávik, Majzik és Adameczné számára ez komoly fejtörést okoz, mígnem egy nap új plébános érkezik a faluba, amivel együtt csoda is jön a településre.

Bélyi urammal együtt ugyanis a nagy viharban Szent Péter is leszáll a faluba, és egy piros esernyővel védi meg Veronkát, Bélyi úr kishúgát a tragédiától, amivel együtt a falu elindul a felvirágzás útján, a középpontban egy rejtélyes esernyővel, amiről csakhamar kiderül, hogy többet ér, mint azt bárki gondolná róla elsőre.

Egy igazi bohózatot is megtekinthetnek november 10-én a siófoki programok kedvelői a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahová a Bánfalvy Stúdió hozza el Ray Cooney legendás, A miniszter félrelép című művét. A történet Richard Willey-ről, a kormány egyik sikeres és egyben fiatal miniszteréről szól, aki egy napon egy rövidke kis légyottra készül az ellenzék soraiból ismert Jane-nel.

Az este azonban annyira félresikerül, amennyire csak lehet, a szokatlan páros ugyanis rögtön talál egy hullát a hotelszobában, de nem keríthetnek nagy nyilvánosságot a dolognak, így Richard bevonja az ügybe saját titkárát, George Pidgen-t is.

A megoldást azonban számtalan probléma nehezíti, így a szálloda igazgatója és főpincére mellett hamar megjelenik a színen Jane féltékeny és erőszakos férje is.