Siófoki programok: Szezonkezdő R-Cup Sprint

Ha kedveljük az autósportot, esetleg van saját rally autónk, akkor a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik kipróbálni magunkat, a Sió-Rally Autós Parkban ugyanis február 21-én egész napos szezonkezdő R-Cup Sprint veszi kezdetét, mely egy bajnokságtól független futamként egyfajta szabadedzésként fogható fel.

A járványhelyzetre való tekintettel természetesen az esemény nézőket nem fogad, ellenben a kísérők a megfelelő szabályok betartásával ott lehetnek, segíthetik a versenyzőket, követhetik az eseményeket, akit pedig érdekel az autósport ezen ága, az biztosan rendelkezik olyan ismerőssel, akinek szüksége van még egy segítő kézre.

A szezonkezdő R-Cup Sprint részeként lehetőségünk nyílik vetélytársak és stopper ellen egyaránt kipróbálni magunkat, méghozzá 50 százalékban aszfaltos, 50 százalékban murvás felületen, az óra járásával megegyező versenykörök részeként, melyek egy kilométer hosszúak, a futamok pedig általában három körből állnak majd, tehát itt mutathatják meg tudásukat az indulók.

A futamok során mindig legfeljebb három autó tartózkodik majd a pályákon, és amennyiben a futam véget ért, újabb három autó folytatja a sort. A végeredményhez a három futam közül a kettő legjobb köridő számít majd bele, és bár csak egyfajta szezonkezdés várható, de a jól szereplő pilóták így is díjban részesülhetnek.

A sprinten természetesen nem lehet bármilyen átalakított autóval elindulni, fontosak a megfelelően rögzített ülések, az E jelzésű vagy jobb bukósisak, a poroltó megléte az autóban, és bár bukócső nem kötelező, de erősen ajánlott mindenkinek.