Siófoki programok: Sziget veszedelme előadás és Spájz érzékpiac

Január utolsó- és február első napjaiban is rengeteg elfoglaltság, illetve hasznos vagy érdekes dolog várja a siófoki programok kedvelőit, így történelmi előadáson, de akár a hagyományos értékpiacon egyaránt részt vehetünk majd.

Január 31-én, azaz most pénteken délután 17 óra magasságában ugyanis a Civil Akadémia szervezésében egy érdekes és egyben átfogó történelmi előadásnak lehetünk részesei, melynek főszereplője Zrínyi Miklós lesz, illetve általánosságban a hozzá kapcsolódó történelmi időszak.

A Sziget veszedelme címet kapott előadás a vetített képekre épül majd, miközben a látottakat dr. Lengyel Róbert körítése teszi igazán különlegessé és tartalmassá. Az esemény a Siófok Városi Könyvtár emeleti olvasó termében kerül megrendezésre, és mindenki számára díjtalan lesz a belépés.

Amennyiben kedveljük a környékbeli kistermelők portékáit, a Spájz Értékpiac február első hétvégéjén is tárt kapukkal várja azokat, akiknek kiürült már a múltkori piacozás óta az éléskamrája, és szeretné friss, ízletes, garantáltan ellenőrzött házi termékekkel pótolni a kiesést.

A piac múlt szeptemberben indult, és óriási népszerűségre tett szert, ennek köszönhetően 2020-ban is tovább folytatódik, a főszerepen az igazi kézműves termékekkel és a helyi, de legalábbis környékbeli termelők finomságaival, akik nemcsak saját termelésű, hanem saját kézzel, saját recept vagy eljárás mentén készített portékákkal szeretnének kedveskedni a vásárlókkal.

Valódi házi borok, sörök és pálinkák? Friss vagy elrakott zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, kompótok, szörpök, savanyúságok, esetleg zöldségkrémek? A Spájz Értékpiac falai között mindent megtalálunk majd!