Siófoki programok: szilveszteri pezsgőfutás Siófokon

Amennyiben a karácsonyi időszakban sikerült egy kicsit túllőnünk a célon, és túlettük magunkat, felcsúszott néhány extra kiló, netán szeretnénk mozogni egy kicsit, mert attól úgy érezzük majd, hogy jobban leszünk, akkor a siófoki programok részeként erre is lehetőségünk lesz.

Méghozzá az év utolsó napján, lévén a Balaton fővárosában 29 éves hagyománynak tekinthető a Pezsgőfutás névre keresztelt program, aminek részeként a versenyzők minden évben egy-egy méterrel többet futnak, vagyis idén már 2020 métert kell teljesíteniük az indulóknak.

Az esemény közvetlenül az esti nagy szilveszteri parti előtt kerül megrendezésre a siófoki Fő téren, ahol december 31-én, azaz kedden reggel 9 óra 15 perckor indul majd a nevezés, amire több mint egy teljes órájuk lesz majd a versenyzőknek, akik több korcsoportban indulhatnak.

Elsőként 10:15-kor az óvodás futás indul útnak, ahol minden egyes induló óvodás éremben részesül, a valódi pezsgőfutás azonban 10:30-kor indul el, az egészet pedig Gyarmati Ariel és Kocsis György rallyversenyzők autója vezeti majd fel.

A rendezvényen való részvétel teljesen ingyenes, a futás után pedig hat korosztályban vehetnek át díjat az érkezők, az első száz befutó pedig BÚÉK Siófok pólót kap ajándékba, de garantáltan mindenki ihat majd egy-egy csésze teát és forralt bort a célba érést követően.

Amennyiben a futás nem volt elegendő, természetesen szilveszter napján, sőt az újév első napjain is várja majd az érkezőket a siófoki Hajóállomáson létesített jégkorcsolya pálya, ahol saját korcsolyával, de akár a helyszínen bérelt lábbelivel is jégre állhatunk majd, méghozzá a tavalyihoz mérten sokkal különlegesebb pályával a középpontban.