Siófoki programok: színpadon a Krumplirózsa

A színház- és művészetkedvelői siófoki programok kedvelőinek érdemes lesz 2016. április 20-án, avagy most szerdán ellátogatniuk a Siófok Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, ahol este 7 órától egy igazán különleges előadás vár a látogatókra, méghozzá a méltán híres Thália Színház előadásában.


Az este folyamán kerül ugyanis bemutatásra Terrence McNally híres Ketten egyesük New York-i duett előadása, amelyet ezzel a címmel talán csak nagyon kevesen ismernek, ellenben úgy már bizonyára többen, hogy ez volt az a színdarab, amelyből később Krumplirózsa címmel egy nagysikerű film is készült olyan sztárok főszereplésével, mint Al Pacino vagy Michelle Pfeiffer. A színdarab története egyenesen New York városába repít vissza minket.

A két főhős Frenkie, a felszolgáló, és Johnny, a szakács, akik az étteremben dolgozva figyeltek fel egymásra, majd szót szó követett, végül tettet a tett, és szeretkezésbe torkollott felviharzó kapcsolatuk. Az egyetlen probléma csupán az, hogy a történtek után ki kell találniuk, hogy miként folytatódjon kettejük története.

A színdarab – amely Siófokon is a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színpadra – két nagyszerű színésszel kerül előadásra, így Frankie szerepében Schell Juditot, Johnny szerepében pedig Csányi Sándort találjuk. Mellettük a díszlettervező Horváth Viktória, a Jelmezek kivitelezője Kenyeri Orsolya, a dramaturg Divinyi Réka, a rendező pedig Goda Krisztina volt, míg a 90 perces előadáson – amely szünet nélkül kerül előadásra – Buksa Alexandra lesz a súgó. A belépőjegy-köteles előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott.