Siófoki programok: Szirtes Edina Mókus, Caramel és Rakonczai Piano koncertek

A kortárs könnyűzenét kedvelő rajongóknak sem kell mellőzniük a héten a siófoki programokat, július második felében ugyanis rengeteg ismert fellépő érkezik a Balaton fővárosába.

Július 18-án este 20 órától például folytatódik a Belvárosi Zenei Estek programsorozat, aminek részeként ezúttal Szirtes Edina Mókus & Jamma lép színpadra, hogy egy rendkívül reprezentatív előadást biztosítson a világzene kedvelőinek. Edina ugyanis a világzene megszállottja, habár produkciójával folyamatosan a műfaji korlátok feszegetésére koncentrál, ennek megfelelően hiába egy vérbeli komolyzenész ő, dalaiban a legkülönfélébb stílusok felfedezhetők. Ennek megfelelően nem fél, ha zenéjébe folkos elemeket kell keverni, jól megfér ott a magyar és az erdélyi népzene, de akár a kelta dallamok is. Ezért a végeredmény egy kifejezetten eklektikus előadás, ami garantáltan nagy nyomot hagy majd bennünk.

Amennyiben kicsit populárisabb zenei előadásra vágynánk, akkor július 19-én a siófoki SzínParton a helyünk a Jókai parkban, ahol Caramel koncert várja majd az érdeklődőket, miközben természetesen a Plázson sem marad padlón a hangulat. Olyannyira nem, hogy szintén július 19-én, azaz most pénteken a múltkori koncert sikerén felbuzdulva újabb fellépésre számíthatunk a helyszínen a Rakonczai Pianótól is, mely Caramel koncertjéhez hasonlóan kizárólag belépőjegy ellenében tekinthető meg.