Siófoki programok: Szotyori Nagy Gábor orgonakoncertje

Felnőttek és gyerekek egyaránt rengeteg változatos és tartalmas elfoglaltságot találhatnak maguknak abban az esetben, ha a siófoki programok részeként keresnek maguknak kikapcsolódási lehetőségeket, így már a hét elején rengeteg nagyszerű lehetőség közül válogathatnak.

Július 27-én, azaz hétfőn este például folytatódnak az ilyenkor szokásos Siófoki Orgonakoncertek, ami egyfajta hagyománynak tekinthető a városban a nyári szezon alatt, és a COVID-19 járvány szerencsére nem hiúsította meg az idei szezont sem, így mindenkit sok szeretettel várnak este 20 órai kezdéssel a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomba.

Az eseménysorozaton minden hétfőn más és más híresség, általában orgonaművész vagy más komolyzenei előadó teszi tiszteletét, így hétfőn Szotyori Nagy Gábor orgonista érkezik egyenesen Budapestről, hogy eljátsszon a kiváló akusztikával rendelkező templom falai között néhány ismert klasszikust, méghozzá Kolos Krisztina csellista közreműködése mellett.

Tovább folytatódnak Siófokon a Vakációs Gyermekprogramok is a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán, így július 27-én, hétfőn este 19 órai kezdettel ismét fellép majd a Lóca együttes, akik ezúttal a Katyika meg Matyika című előadásukkal szeretnék szórakoztatni az érkező apróságokat.

A felnőttek számára is kifejezetten élvezhető koncerten egy zenés mesés hallgathat meg mindenki, a főszerepben egy hóbortos-bolondos kis asszonyságról, valamint a férjéről, akit végtelen türelemmel áldott meg az élet. Ebbe a történetbe természetesen maguk a gyerekek is bekapcsolódhatnak majd, így énekszóval, mozgással és néhány mondókával interaktivizálhatják az élményt.

A gyerekeknek szóló programok kapcsán kiemelendő, hogy hosszas kihagyás után folytatódik Siófokon a Százszorszép kezek kézműves foglalkozás is a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén, így az ügyeskedő piciket minden szerdán és csütörtökön várják majd a szervezők.