Siófoki programok: Szünidei Szöszmötölő és gyermekjóga

Még szinte el sem kezdődött az iskola, de máris itt az őszi szünet, így az elkövetkezendő napok a siófoki programok részeként is a gyerekekről szólnak majd, hiszen majdnem minden egyes napra tartogatnak nekik valami elfoglaltságot a szervezők a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Aki például imád ügyeskedni, a semmiből nagy dolgokat alkotni, miközben kihasználja kreativitását, akkor egész héten érdemes lesz felkeresni a KIKK előcsarnokát, hiszen október 28. és október 31. között minden délelőtt 9 és 12 óra között kézműves foglalkozások várják a kicsiket és a nagyokat Szünidei Szöszmötölő cím alatt. A résztvevőknek semmit sem kell hozniuk, csak a kreativitásukat!

Amennyiben az ügyeskedés nem tetszik, netán ráunt a gyermek, vagy kiélte aznapra a kreativitását, akkor is érdemes lesz délig ott maradni a KIKK falai között, hiszen csütörtökig minden nap délelőtt 10 órától egy-egy népszerű és ismert animációs film vetítését élvezhetik majd az apróságok, a főszerepben a legvagányabb mesehősökkel.

Utolsó alkalommal várja a siófoki kicsiket októberben a Jóga Móka módszerére alapuló gyermekjóga a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén, ahol leginkább a 4-7 éveseknek dedikált elfoglaltság várja majd az apróságokat, méghozzá a felnőtt jógára alapozott gyakorlatokkal, illetve az ezzel elérhető előnyökkel.

A gyermekjóga részeként ugyanis a kicsik képesek fejleszteni érzelmi intelligenciájukat, az idegrendszerüket, de várhatók a koncentrációra és a figyelemre ható gyakorlatok, miközben fejleszthető a mozgás, az önbizalom és az egyensúlyérzék, a relaxáció mellett pedig a szorongások és a félelmek egyaránt oldásra kerülhetnek. Mindezt természetesen nagymozgásos játékokkal karöltött formában tálalva!