Siófoki programok: szupermaraton és művelődéstörténeti előadás

A siófoki programokra mindig is jellemző volt a páratlan változatosság, a végletesség, amire tökéletes példa, hogy aki szeretne, az egy héten belül, tulajdonképpen egyetlen nap különbséggel részt vehet egy szuper művelődéstörténeti előadáson, hogy másnap szupermaratont fusson.

Március 20-án, azaz most szerdán 18 órakor ugyanis Katona Csaba érkezik a siófoki BRTK Könyvtár felnőtt részlegére annak érdekében, hogy egy rendkívül átfogó, nem mellesleg pedig ingyenes előadást tartson az érdeklődők számára.

Csaba előadásában számtalan téma érintett lesz, így a nők és a férfiak mellett nem maradhat ki a sorból aktualitásként a tavasz, hozzá kapcsolódóan a szerelem, a helyszín miatt a Balaton, de várható még sok más egyéb meglepetés is.

Miután megtöltöttük az elménket a szellemi táplálékkal, március 21-én, azaz másnap a testünknek is megadhatjuk a szükséges erősítést, hiszen újfent megrendezésre kerül a Balaton fővárosában a XII. Spuri Balaton Szupermaraton, aminek részeként bárkinek lehetősége nyílik részt venni ezen a különleges sporteseményen.

Természetesen szó sincs arról, hogy az indulóknak le kell futniuk a kijelölt 196 kilométeres távolságot, aminek részeként körbe lehet futni az egész Balatont, választhatunk külön távok között, de futhatunk egyénileg, párosban, sőt akár több fős váltó csapatban is, amivel feloszthatjuk egymás között az egyes hosszúságokat. A napi szakaszok egyébiránt négy részből állnak, így a csütörtöki indítónapon a Siófok és Fonyód közötti 48,2 kilométeres szakaszt kell lefutni, majd pénteken a Fonyód és Szigliget közti rész következik 52,9 kilométerrel.

Szombaton aztán a Badacsony és Balatonfüred közti 43,6 kilométeres táv következik, hogy vasárnap innen indulva ismét elérhessünk Siófokra egy 51,3 kilométeres etap teljesítésével.