Siófoki programok: táncházak és bálok a Balaton fővárosában

Ha valakit megérintett a tavasz beköszöntésével egy kicsit más a nyár szelete is, és szeretne részt venni igazán különleges, táncolós siófoki programokon, akkor érdemes lesz nyitott szemmel járni április utolsó hetében, hiszen több ilyen lehetőség is adott lesz.

Kezdésnek április 28-án ott lesz a Karibi Táncház, amely este 17 és 18 óra között várható a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában. A táncházon való részvétel teljesen ingyenes, és mindenkinek ajánlott, aki szeretne alaposabban is megismerkedni a karibi térség különleges táncaival, mint amilyen a bachata, a kubai szalsza, vagy éppen a dominikai merengue.

Minden egyes tánc lépései gyakorlott oktatók és profi táncosok tolmácsolásában történik, ezáltal az arra fogékonyak komplett koreográfiákat is elsajátíthatnak majd a délután folyamán. A táncház lényege azonban nemcsak az, hogy elsajátítsunk táncokat, hanem az is, hogy elsajátítsuk őket, és megismerjük idegen országok kultúráját, amihez nekünk most nincs is szükségünk másra, csak egy kényelmes cipőre és egy kis elszántságra.

Másnap, avagy április 29-án, szombaton a Kilitiért Egyesület szervezésében aztán Siófok-Kilitin Szent György napi bál várja az érkezőket, ahol ismét lesz ok táncolni egy kicsit, habár a karibi lépések helyett itt sokkal inkább a hagyományosabb, magyaros ritmusok dominálnak majd.

Ugyanez lesz a helyzet az aznap tartandó Hanga Banda I. Népzenei Koncert és Néptáncbemutatóval is a páratlan panorámájú Nyimben, ahol egész napon át arcfestés, lovaglás, palacsintaevés, táncház, tánctanítás, tombola, koncertek és néptáncbemutatók várják a látogatókat, méghozzá támogatói jegyek társaságában, amelynek díját az előadók díjazására és a hangosítás költségeire fordítják a készítők.