Siófoki programok: Táncoló tavasz a Kálmán Imre Kulturális Központban

Igencsak különleges események részeseivé válhatunk, ha április 23-án, azaz most csütörtökön a siófoki programok részeként ellátogatunk a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol Táncoló tavasz címmel egy rendhagyó táncos mulatságot csodálhatunk meg.

Mindezt ráadásul a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tolmácsolásában, akik a Táncoló tavasz cím alatt egy vadonatúj sorozatot indítottak most útnak, aminek részeként az lesz a cél, hogy már elmúlt vagy elmúlandóban lévő hagyományainkról, ismert vagy kevésbé ismert népszokásainkról kaphassanak átfogó képet a nézők.

A 75 perc hosszúságú, egy részletben előadott táncos esemény egyfajta speciális üzenet lehet, méghozzá egy letűnt világ hírnökeként, mely azt hirdeti, hogy ezeket a szokásokat és különbözőségeket évszázadok alatt is képesek voltak megőrizni az egymás mellett élő népek, miközben mindvégig békésen meg tudtak élni egymás mellett, tisztelettel és elfogadással adózva a másik fél kultúrája felé.

A különleges táncsorozat első része a tavaszhoz kapcsolódik, az újjászületés korszakát felidéző ünnepkörhöz, mely a farsang végétől egészen a nyár kezdetéig, azaz május végéig tart.

Ezt a minden tekintetben különleges időszakot táncolják majd be szinte szó szerint az emlékeinkbe a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai, akik egytől-egyig professzionális táncosokként lépnek majd színpadra ezzel a különleges tavaszi körítéssel.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!